Kappas vaan, löyty muistitikun kätköistä tällainen ihanan kirpsakka piirakka, jota tein ystävänpäivän tienoilla.

1238006500_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjaa ei alkuperäisessä ohjeessa ollut ollenkaan, itse tein ihan peruspohjan pelkästään perunajauhoilla, jotta keliaakikko ystävänikin tätä voisi syödä. :)

Täytteeseen:

  • 700g omenoita
  • 1rkl sitruunanmehua
  • 4dl puolukoita
  • 3/4dl sokeria
  • 1rkl perunajauhoja

Kuorrutukseen:

  • 250g maitorahkaa (ite käytin reilummin, ehkä n.350g)
  • 2 kananmunaa (lisäsin myös 1 kananmunan lisää)
  • ½dl sokeria

Pinnalle:

  • mantelilastuja

Kuori omenat ja lohko ne. Purista sitruunanmehu lohkojen päälle. Sekoita puolukoihin sokeri ja perunajauhot. Laita tekemäsi pohjataikina piirakkavuokaan, ja lado päälle omenanlohkot ja puolukat. Sekoita keskenään rahka, munat ja sokeri, kaada päälle. Ripottele päälle vielä mantelilastuja. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.  

Piirakka oli hyvää, sopivan makeaa ja kirpeää yhdessä.