Mun rakas ystäväni teki täytettyjä paprikoita halloweeninä, ja rakastuin niihin heti. Ai että oli hyviä. Nyt sit innostuin perjantai-illan kunniaksi kokeilemaan itsekin täytettyijen paprikoiden tekemistä (joo-o, hävettää myötää mut enpä oo koskaan tullu kokeilleeksi). Voi vitsi et oli hyviä, vaikka itse sanonkin. Ja maistuivat hyvältä vielä seuraavanakin päivänä, vaikka mä yleensä kammoksun edellispäivien ruuan syömistä. Nämä kuitenkin kelpasivat mulle.

Täytetyt paprikat:

  • 5 isoa punaista paprikaa
  • keitettyä riisia kahden hlö:n verran
  • 400g paistettua jauhelihaa (maustoin tacomausteseoksella, jota laitoin n. puoli pussillista)
  • ½pkt Mustapekka juustoa
  • n.200g viipaloituja, paistettuja tuoreita herkkusieniä
  • 1 sipuli pieneksi silputtuna
  • ½ yksikuntinen valkosipuli murskattuna
  • suolaa, pippuria
  • raastettua juustoa

Ensimmäiseksi riisi kiehumaan ja jäähdytä valmis riisi. Kuullotaensin sipulit pannulla, lisää herkkusienet ja paista pari minuuttia. Laita seoksen syrjään ja paista jauheliha, maustia tacomausteseoksella, suolalla ja pippurilla. Sekoita keskenään paistettu jauheliha, riisi ja sipulit&herkkusienet. Laita halkaistuihin ja siemenistä putsattuihin paprikan puoliskoihin pieniä paloja Mustapekkajuustoa pohjalle ja lado paprikat täyteen riisiseosta. Ripottele päälle vielä Mustapekkaa ja laita uuniin 175 astetta n.40 minuuttia. Ota paprikat pois uunista ja ripottele päälle vielä juustoraastetta. Laita paprikat vielä uuniin 200 asteeseen n.5 minuutiksi, tai kunnes juusto on hieman saanut väriä.

Paprikoiden kanssa tarjosin valkosipulivoipatonkia sulatejuuston kera, ja hyvää kuivaa valkoviiniä. Jälkkäriksi oli Limoncello likööriä. :)