Lueskelin Noken blogia, ja innostuin tekemään tällaisia pizzapullia, hieman muutellulla reseptillä.

1239357562_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kinkki-pizzapullat 12kpl

Taikina:

  • 2½dl kädenlämpöistä vettä
  • n.puoli pussia kuivahiivaa
  • ½tl suolaa
  • 1rkl sokeria
  • 3dl sämpyläjauhoja
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 2rkl öljyä

Täyte:

  • n.100g maustettua tuorejuustoa (käytin Pirkan Italian yrtit)
  • n.200g saunapalvikinkkua kuutiona
  • ½dl salsakastiketta + loraus ketsuppia
  • pizzamaustetta
  • 2dl juustoraastetta

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää sämpyläjauhot ja vehnäjauhot vähitellen alustaen taikinaan. Lisää viimeiseksi öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n.½h. Kaulitse sen jälkeen taikian ohueksi levyksi. Levitä päälle tuorejuusto ja salsa+ketsuppi. Ripottele päälle pizzamaustetta sekä kinkkukuutiot. Laita vielä juusto viimeisenä päälle. Kääri sitten levy pitkältä sivulta rullaksi samoin kuin korvapuusteja tehdessä. Pilko tanko 12 osaan. Laita palat pellille (leikkauspinta päällä) ja litistä paloja hieman. Anna kohota liinan alla vielä hetki. Voitele pullat esim. maidolla, ja paista ne uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Tarjoa hieman jäähtyneinä tai kylminä.