Teki niin viikolla mieli lohta, että sunnuntain kunniaksi piti sitten viime viikonloppuna väsätä kalaa. Mulla oli iso pala kirjolohta, ja laitoin sen marinadiin maustumaan n.½h. Lohen kanssa syötiin ältsin hyvää smetanakastiketta ja keitettyä perunaa ja salaattia.

1239366751_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Marinadi lohelle:

  • ½dl sweet chili- kastiketta
  • 3rkl soijaa
  • 2 iso valkosipulin kynttä murskattuna
  • 3rkl sitruunanmehua
  • ½dl öljyä
  • ripaus suolaa

Sekoita kaikki marinadin ainekset sekaisin, ja laita lohen kanssa muovipussiin. Hiero marinadi kunnolla lohen pintaan.

Smetanakastike

  • 2prk smetanaa
  • ½dl silputtua tuoretta basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • ½dl sweet chili- kastiketta
  • suolaa

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua n. ½h.