Teki niin viikolla mieli lohta, että sunnuntain kunniaksi piti sitten viime viikonloppuna väsätä kalaa. Mulla oli iso pala kirjolohta, ja laitoin sen marinadiin maustumaan n.½h. Lohen kanssa syötiin ältsin hyvää smetanakastiketta ja keitettyä perunaa ja salaattia.
Marinadi lohelle:
- ½dl sweet chili- kastiketta
- 3rkl soijaa
- 2 iso valkosipulin kynttä murskattuna
- 3rkl sitruunanmehua
- ½dl öljyä
- ripaus suolaa
Sekoita kaikki marinadin ainekset sekaisin, ja laita lohen kanssa muovipussiin. Hiero marinadi kunnolla lohen pintaan.
Smetanakastike
- 2prk smetanaa
- ½dl silputtua tuoretta basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- ½dl sweet chili- kastiketta
- suolaa
Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua n. ½h.
Kommentit