Pitkänperjantain kunniaksi halusin leipoa rahkapiirakkaa. Nyt oli siis oiva tilaisuus testata Valion maustettua sitruunarahkaa! Ja oli muuten ihanan makuista rahkaa, siitä saa mahtavan täytteen esim. kääretortulle.

1239367604_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sitruunarahkapersikkapiirakka

  • valmis murotaikinapohja
  • 1prk sitruunarahkaa
  • 1dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • ½dl sokeria
  • 2rkl vaniljasokeria
  • 1dl rusinoita
  • 7 säilykepersikan puolikasta

Voitele piirakkavuoka ja taputtele murotaikina reunoille ja pohjalle. Esipaista pohjaa 5min 175 asteessa. Sekoita keskenään rahka, kerma ja kananmunat. Mausta seos sokereilla ja rusinoilla. Viipaloi persikanpuolikkaat. Asettele persikanviipaleet murotaikinapohjan päälle. Kaada päälle rahkaseos, ja paista uunissa 175 asteessa 20 minuuttia, nosta sen jälkeen lämpö 200 asteeseen ja paista vielä toiset 20 minuuttia. Laita paiston aikana folio piirakan päälle, jos pinta alkaa tummumaan liikaa. Tarjoile täysin jäähtyneenä.