Maaliskuun puolivälissä juhlistettiin hieman etukäteen miehen kanssa sitä, että ollaan oltu yhdessä jo viisi vuotta. :) Päätin tehdä hyvää ruokaa, ja käskettiin kaveripariskunta meidän kanssa juhlimaan, sillä heilläkin oli syytö juhlaan; he olivat juuri ostaneet oman talon! :) Alkudrinkkinä juotiin roseekuohuviiniä, Deinhard Rosé de Blanc et Noir (http://www.alko.fi/tuotteet/fi/595887), oli oikein hyvää! Alkusalaatiksi oli tämmöinen räpellys...
Päärynää ja halloumia salaattipedillä
- 3 tuoretta kuorittua ja viipaloitua päärynää
- 1pkt halloumia
- 20g voita
- pinjansiemeniä
- erilaisia salaatteja
Paahda ensin pinjansiemenet kuivalla pannulla. Heiluttele niitä paljon ja varo polttamasta niitä. Siirrä paahtuneet pinjansiemenet sivuun. Laita sitten voita pannulle ja paista päärynänsiivut voissa. Siirrä paistuneet päärynät sivuun, ja paista viipaloitu halloumi. Asettele salaatit pediksi lautasille, kokoa päälle päärynän- ja hallouminsiivuja. Ripottele päälle pinjansiemeniä ja valuta kastikkeeksi punaviinisiirappia. Tarjoile heti.
Punaviinisiirappi
- 2dl punaviiniä
- 2dl sokeria
- 1dl vettä
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä n.20 minuttia. Älä tee niin kuin minä, joka hämäännyin siitä, ettei siirappi sakeutunut keittämisen aikana ollenkaan. Poltin kattilan pohjaan joka yhden nuolijan jolla sitä sekoittelin... :D Siirappi sakeutuu kyllä todella paljon kun jäähtyy, joten se saakin olla keittämisen jälkeen vielä ihan juoksevaa. Oli tosi hyvää tuon salaatin kanssa!
Reseptin otin Iltalehden sivuilta, mutta muutin ohjeessa olleen fetan halloumiksi ja saksanpähkinät pinjansiemeniksi.
Salaatin kanssa joimme varsin hyvää Hardys Bin 141 Colombard Chardonnayta http://www.alko.fi/tuotteet/fi/571287.
Kommentit