Pääruuaksi halusin kokeilla jotain ihan uutta, nimittäin polentaa! Ruokalan sivuilta löysin kivan valkosipulipolennan ohjeen. Sen kanssa tein sitten täytettyä broileria, ja lisukkeena marinoitua porkkanaa.

1239107324_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valkosipulipolenta

  • 2dl polentaryynejä
  • 5dl täysmaitoa (alkup. ohjeessa oli neljä, vieläkin enemmän olisi voinut käyttää)
  • 2 valkosipulin kynttä
  • nokare voita
  • 50 raastettua parmesaania
  • 1-2tl suolaa

Sulata voi kattilassa ja lisää polentaryynit. Kuullota hetki ja kaada maito kattilaan. Sekoita hyvin ja anna turvota hetki (ja se muuten imaisi maidon ihan sekunneissa). Lisää suola ja murskattu valkosipuli. Sekoita polentaa koko keittämisen ajan niin, että se ei ota pohjaan kiinni (lisää maitoa tarvittaessa). Kun ryynit on täysin kypsiä nosta kattila pois ja lisää parmesanraaste hyvin sekoittaen.

Täytettyä broileria

  • 6kpl broilerin rintafileetä
  • 1pkt mozzarellaa
  • 1/4prk aurinkokuivattua tomaattia
  • tuoretta basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • hammastikkuja

Tee fileisiin tasku, johon täyte tulee. Suolaa ja pippuroi fileet hyvin. Viipaloi morrazella, tomaatit ja silppua basilika. Täytä fileet niillä ja kiinnitä taskut parilla hammastikulla. Ota fileisiin väri paistinpannulla, siirrä sen jälkeen uunivuokaan. Paista uunissa 220 asteessa n. 20 minuuttia. Tarjoile maustevoin kanssa.

Maustevoi

  • 100g voita
  • tuoretta basilikaa
  • reilu ripaus chilijauhetta
  • pieni ripaus suolaa

Sekoita mausteet huoneenlämpöiseen voihin. Kääri voi pötköksi tuorekelmun sisään ja pyöritä päät kiinni. Pidä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Sitruunamarinoidut porkkanat

  • 500g kuorittua ja suikaloitua porkkanaa
  • n.3rkl oliiviöljyä
  • n.3rlk sitruunanmehua
  • 1rlk juoksevaa hunajaa
  • 1 valkosipulin kynsi 
  • suolaa, mustapippuria
  • ½dl silputtua persiljaa

Keitä porkkanoita noin 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Porkkanat saavat jäädä hieman rapeiksi. Sekoita oliiviöljy, sitruunan mehu, hunaja, hienonnettu valkosipulin kynsi, suola, pippuri ja persilja kulhossa. Valuta porkkanat ja kaada ne marinadin joukkoon. Anna marinoitua vähintään 30 minuuttia. Porkkanat voi tarjota haaleina tai kylminä.

Porkkanoiden resepti on Pirkan nettisivuilta, tosin lisäilin hieman aineita, koska liemeä tuli aika vähän. Hyviä olivat kyllä porkkanat, itse tarjoaisin ne hieman lämpiminä kuin ihan kylminä.

Pääruoan kanssa joimme ihanaa punaviiniä, Ash Tree Estate Merlot Tempranilloa. http://www.alko.fi/tuotteet/fi/458977