Jälkkäriksi oli sitten valkosuklaapannacottaa passiohedelmäkastikkeella.

1239107341_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sori vaan kuvan takia, kuvaus unohtu ennenku puolet oli jo syötynä... :) Pannacottan ohje Ruokalan sivuilta.

Valkosuklaapannacotta

  • 4+1 dl kermaa
  • 1/2 dl maitoa
  • 40 g sokeria
  • 2 kpl liivatetta
  • 1/2 kpl vaniljatankoa
  • 120 g valkosuklaata
  • 5 passiohedelmää
  • 2 tlk sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta 4 dl kermaa, maito, sokeri ja vaniljatanko. Lisää jäähtyvään kermaan suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä 1 dl kermaa kevyesti ja sulata siihen liivatteet ja sekoita liivateseos suklaaseokseen. Hyydytä laseihin, joista jälkiruoka tarjotaan. Sekoita passiohedelmien sisus ja sokeri lasissa, ja jaa seos valmiiden pannacottien päälle juuri ennen tarjoilua.

HUOM! Ohjeen mukaisella 2kpl liivatteita pannacotta ei hyytynyt kunnolla! Mun mielestä määärä tuntuikin liian vähältä nesteen määrään verrattuna. Eli jos teet tätä, lisää ainakin yksi, ellei kaksi liivatelehteä lisää, jos haluat lopputuloksesta kunnon tutisevan, hyytyneen pannacottan.

Jälkkärin kanssa oli sitten Murfatlar Late Harvest Chardonnay valkkari http://www.alko.fi/tuotteet/fi/008423, joka oli kyllä mun henkilökohtaiseen makuun liian makea jopa jälkiruokaviiniksi. Mut ken tykkää, osaa varmaan arvostaa tätä viiniä. :)