Kävin ihastelemassa myös Open blogissa tätä ihanuutta, ja halusin myös kokeilla. Huisin hyvää, taidan tänään tai huomenna leipoa myös anopille satsin tällaista, kun tuota raparperia meillä riittää...

1244105760_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Raparperi-mascarponepiirakka

Pohja

  • 150 g margariinia
  • 1  muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl sokeria

Täyte

  • 4 raparperin vartta
  • 1 prk Mascarponejuustoa
  • 3 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria

    Valmista murotaikina. Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

    Paloittele raparperit ja ripottele ne pohjataikinan päälle. Ripottele raparpien päälle 1/2 dl sokeria. Sekoita Mascarponejuusto, keltuaiset, vanilliinisokeri ja 1/2 dl sokeria keskenään ja kaada raparperien päälle. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti.

    Kiitän myös Opea tästä ihanasta ohjeesta. :)