Kävin ihastelemassa myös Open blogissa tätä ihanuutta, ja halusin myös kokeilla. Huisin hyvää, taidan tänään tai huomenna leipoa myös anopille satsin tällaista, kun tuota raparperia meillä riittää...
Raparperi-mascarponepiirakka
Pohja
- 150 g margariinia
- 1 muna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 dl sokeria
Täyte
- 4 raparperin vartta
- 1 prk Mascarponejuustoa
- 3 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
Valmista murotaikina. Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.Paloittele raparperit ja ripottele ne pohjataikinan päälle. Ripottele raparpien päälle 1/2 dl sokeria. Sekoita Mascarponejuusto, keltuaiset, vanilliinisokeri ja 1/2 dl sokeria keskenään ja kaada raparperien päälle. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti.
Kiitän myös Opea tästä ihanasta ohjeesta. :)
Kommentit