Lopetin puolitoista viikkoa sitten työpaikassa, jossa olen työskennellyt viikonloput ja lomajat jo yli kolmen vuoden ajan. Halusin kiittää ihania työkavereitani leipomalla herkkuja, ja vein sitten töihin omenapiirakkaa ja kauralastuja. Omena piirakka oli ikävä kyllä nopeasti sutaistu ja valmistaikinaan jouduin turvautumaan, mutta toivottavasti se maistui työkavereille :)

Omenapiirakka (pellillinen)

  • 2 pkt pakastemurotaikinaa
  • 6 (keskikokoista) omenaa
  • 1dl vaahterasiirappia
  • 1rkl kanelia

Päällys

  • 200g kermaviiliä
  • 200g rahkaa
  • 4 munaa
  • 4rkl sitruunanmehua
  • 1dl sokeria
  • 1tl vaniliinisokeria

Taputtele sulanut murotaikina leivinpaperin päälle pellille. Kuori ja viipaloi omenat ja lado ne pohjan päälle. Valuta päälle vaaterasiirappi ja ripottele kaneli tasaisesti omenojen päälle. Päällystä vasten sekoita kermaviili ja rahka keskenään. Riko munat seokseen, sekoita tasaiseksi ja mausta sitruunanmehulla ja sokereilla. Kaada pohjan päälle. Paista uunissa 200 asteessa n.40 minuuttia tai kunnes päällys on hyytynyt ja hieman ruskea. Jäähdytä ja leikkaa.