Mä en tiedä oikestaan mitään parempaa kuin itse tehty sienisalaatti suolasienistä. Nams. Jouluna mulle riittäis pelkkä sienisalaatti. Ainakin melkein. Tällaista iltapalaa vetäisin tuossa joku viikonloppu sitten.

Sienisalaatti

  • suolasieniä liotettuna
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • n.1dl kermaa
  • mustapippuria

Suolasienet hakataan veitsellä oikein pieneksi silpuksi ja yhdistetään sipulin, kerman ja pippurin kanssa. Kermaa kannattaa laittaa oman maun mukaan, se riippuu tietenkin paljonko sieniä käytät. Salaattia kannattaa tehdä aika pieniä määriä kerrallaan, sillä sienistä ja kermasta johtuen se on syötävää vain parin päivän ajan. 

Tässä iltapalassa laitoin sienisalaattia Knossos-leivän päälle, joka on Pyymäen leipomon valmistamaa. Makean virkaa toimitti myös Pyymäen leipomon kolmiomunkki. Juomana oli jotain limpparia, sekä taas tuota ihanaa turkkilaista jogurttia. Tarjottimen reunalla näkyy pari siivua Juustoportin ihanaa brandy-pähkinä juustoa, johon aivan tulee himo. Se on jotain uskomattoman ihanaa viinin kanssa.