1257702488_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jauhelihapihvit

  • 700g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli kuutiona
  • 1 prk creme fraichea
  • 2 kananmunaa
  • n.1dl maitoa
  • suolaa ja mustapippuria

Sekoita sipulikuutiot jauhelihaan ja lisää creme fraiche. Riko kananmunat yksitellen massaan ja lisää maitoa sen verran, että jauhelihasta tulee pehmoista käsiteltävää massaa. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Muotoile massasta pihviä uunipellille ja paista 200 asteessa n.20-25 minuuttia.

Kanttarellikastike

  • 1 rs kanttarelleja
  • 1 sipuli pienenä kuutiona
  • 1 valkosipulin kynsi pilkottuna
  • 2dl ruokakermaa (4% kevyt&paksu on loistavaa tähän)
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita paistamiseen

Sulata voi pannulla ja puhdista kanttarellit mahdollisista roskista. Pilko suurimpia kanttarelleja puoliksi. Laita sienet voihin ruskistumaan ja pyörittele niitä pannulla hetken aikaa, lisää sitten sipulit. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää kerma ja mausta. Anna hautua n.5 minuuttia ja nauti jauhelihapihvien kanssa.

Meillä oli lisäksi valkosipulilohkoperunoita (Rainbow) ja perunasalaattia. Toimiva kokonaisuus, suosittelen!