Tämmöiset tarjoilut tein sitten rakkaalleni ystävänpäiväksi.
Kattaus näytti tältä...
Alkudrinkiksi kohotettiin malja Canti Proseccolla. Hyvää kuoharia!
Alkuruoaksi tein valkosipulietanoita, joiden resepti löytyykin jo täältä.
Pääruuaksi tein täytettyä possunfilettä.
TÄYTETTY POSSUN FILEERULLA
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 1rkl öljyä
- n.1kg porsaan filettä (mä taisin käyttää semmosen 700g fileen, meitän kun oli vain kaksi syömässä ja tuostakin jäi siis yli vaikka kuinka paljon...)
- ½dl sinappia
- 300g parmankinkkua (tästäkin laitoin vain puolet)
- 1dl parmesaania raasteena
- mustapippuria
- suolaa
- tuoretta timjamia
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele paprika ja halkaise se. Poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Paista sipulit ja paprikakuutiot öljyssä paistinpannulla. Anna jäähtyä.
Leikkaa porsaan filee auki tasaiseksi levyksi. Nuiji pinta kevyesti. Sivele filee sinapilla. Levitä sipulipaprikaseos, parmankinkku ja juustoraaste lihan päälle. Kääri filee rullalle ja sido puuvillalangalla (tai tee niinkuin minä ja pistele se hammastikuilla kiinni). Hiero pintaan suolaa ja mustapippuria.
Ruskista fileen pinta nopeasti kuumalla pannulla. Nosta uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin tunti.
Kääri kypsä filee hetkeksi folioon vetäytymään.
Resepti on Maku-lehdestä. Fileerullan kanssa tein uunissa lohkoperunoita, joista kyllä tuli hyvin ei-lohkoperunamaisia. Lisäksi oli salaattia, jossa oli mm. artisokansydämiä öljymarinadissa ja marinoituja vihreitä ja mustia oliiveja.Kastikkeen tein demi-glacesta, johon lisäsin kermaa ja punaviiniä ja keitin hieman kokoon.
Jälkkäriksi oli sitten sitä osaksi epäonnistunutta creme caramelia.Koristeena mangoa suoraan purkista. :D
Ihan hyvä setti oli, valkosipulietanat on jotain niiiin syntisen hyvää!
Kommentit