Taas vähän myöhässä mutta mutta. Alkupalaksi tein täytettyjä munanpuolikkaita, pääsiäinen kun oli.

1273414800_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näissä on keitettyjen munien keltuaiset muussattuna, purkillinen tonnikalaa, katkarapuja hienonnettuna, creme fraichea, ruohosipulia silputtuna ja ripaus suolaa ja valkopippuria. Sit lusikalla sitä tyhjään keltuaisen kohtaan ja koristelu katkaravuilla.

Pääruuaksi tein ensimmäistä kertaa elämässäni paahtopaistia. Mulla on ollu vähän semmonen yökötys paahtopaistia kohtaan, koska mun mielestä se on aina ollut vain kuivaa, sitkeää lihaa. Nyt paisti oli ensin kaksi päivää kahvimarinadissa, jonka jälkeen otin siihen paistopinnan kuumalla pannulla. Sitten vuokaan ja vuokaan loraus vettä ja uuniin 110 asteeseen, aikaa meni n.1½h. Me jätettiin sisälämpötila 60 asteeseen, jolloin paisti oli vielä ihanan punertava ja mehevä. Nyt kyllä kaikkosi kaikki yökötys paahtopaistia, hitsi että oli hyvää! Paistin seuraksi tein alusta asti valkosipulikermaperunat ja hollandaise kastikkeen.

1273414940_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

HOLLANDAISE-KASTIKE

Reduktio:

  • ½dl viinietikkaa
  • 1½dl vettä
  • 5-7 valkopippuria
  • 1 salottisipuli

Pilko salottisipuli pieneksi. Laita kattilaan etikka, vesi, pippurit ja sipuli. Keitä kokoon kunnes liemestä on jäljellä noin puolet.

Kastike:

  • 2 keltuaista
  • 2rkl reduktiota
  • 100g voita
  • tuoretta rakuunaa

Laita keltuaiset ja reduktio kattilaan vesihauteen päälle. Vatkaa keltuaisia niin kauan, että niistä tulee lähes majoneesimaista kastiketta. Vispaa sitten voi pieninä, kylminä kuutioina mukaan vähitellen. Ota kattila pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon reilusti tuoretta, silputtua rakuunaa. Tarjoa paahtopaistin kanssa.

Lisukkeena oli vielä sitrushalloumisalattia, ohje pirkka.fi

HALLOUMISITRUSSALAATTI

  • 1 greippi
  • 1 appelsiini
  • 1 pieni paprika
  • ½pss ohuita vihreitä papuja (mulla ei ollut näitä kun ei sattunu olemaan kaupassa)
  • kahta erilaista salaattia, esim. rucola ja jääsalaatti
  • 1pkt halloumia
  • 1dl pinjansiemeniä ja auringonkukansiemeniä paahdettuna
  • 1 ruukku herneenversoja

Kuori greippi ja appelsiini nahattomiksi, pilko pienemmiksi paloiksi. Kiehauta pavut suolatussa vedessä. Pilko paprika. Paista halloumisiivut pannulla ruskeiksi. Kokoa salaatti suoraan lautaselle.