1275122509_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Voikkaria teki mieli, tällainen syntyi Apu (?)- lehden ohjeen mukaan.

Juustoinen voileipäkakku

16-24 viipaletta paahtoleipää

Kostutukseen kasvislientä

Täyte:

  • 1 kurkku
  • ½tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 200g fetajuustoa
  • 400g maustamatonta tuorejuustoa (itse laitoin vain yhden purkin eli 200g ja mun mielestä riitti hyvin!)
  • 1 nippu hienonnettua tilliä
  • 1 nippu hienonnettua ruohosipulia
  • rouhittua mustapippuria
  • 150-200g kinkkua

Päälle:

  • 400g pehmeää sulatejuustoa (minä laitoin purkillisen eli 200g rahkaa johon sekoitin n.100g majoneesia)

Koristeluun:

  • herneenversoja tai muita yrttejä esim. persiljaa
  • kirsikkatomaatteja
  • mozzarellapalloja
  • kurkkuviipaleita
  • basilikaa
  • yms yms

Tee ensin täyte. Raasta kurkku ja purista raasteesta neste pois. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Murenna fetajuusto. Sekoita kurkku, aurinkokuivatut tomaatit, juustot ja hienonnetut yrtit keskenään. Sekoita tahna monitoimikoneessa tai tehosekoittimella jos haluat siitä aivan tasaista. Hienonna halutessasi myös kinkku täytteeseen. Mausta täyte maun mukaan mustapippurilla.

Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Levitä neljä leipäviipaletta neliöksi vadille. Kostuta ne kasvisliemellä ja levitä päälle osa täytteestä. Tee näin samoin lopuille leipäviipaleille. (Itse tein kakun taas pyöreään irtopohjavuokaan, ja täytettä laitoin vain kahteen väliin.) Kostuta myös päällimmäinen leipäkerros. Laita kakun päälle kelmua ja aseta päälle kevyt paino. Anna seistä jääkaapissa väh.6h, miellellään yön yli. Poista kelmu. Notkista sulatejuusto (tai sekoita keskenään rahka ja majoneesi ja mausta seos aromat-seoksella) ja levitä se kakun pinnalle. Koristele reunat herneenversoilla tai muilla yrteillä ja pinta esim. kirsikkatomaateilla ja mozzarellapalloilla.

1275122564_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvvee oli! :)