Vielä toinen piraatti Makuturistin blogista, nimittäin ihana meksikolainen pastalaatikko...

1278147559_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

MEKSIKOLAINEN PASTALAATIKKO

Jauhelihakastike

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 tlk Pirkka- Mexican- ateriakastiketta
  • 6-10 jalapenoviipaletta hienonnettuna



Valkokastike:

  • 2 rkl rasvaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 3/4 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria


Päälle:

  • juustoraastetta


Sekä
tricolore pastaa keitettynä


* Ruskista jauheliha. 
* Lisää sipulit ja jalapenoviipaleet, anna kuullottua hetken.
* Lisää ateriakastike ja anna kastikkeen hautua noin 5 minuuttia.
* Kuumenna rasva kattilassa ja lisää vehnäjauhot.
* Lisää maito pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen.
* Anna kastikkeen hautua viitisen minuuttia.
* Mausta suolalla ja pippurilla. 
* Levitä puolet pastasta voidellun uunivuoan pohjalle.
* Kaada jauhelihakastike pastan päälle ja kastikkeen päälle loput pastasta.
* Kaada valkokastike vuokaan päällimmäiseksi ja ripottele pinnalle juustoraaste.
* Gratinoi vuokaa uunissa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen.
* Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ruoka oli ihanan tulista, laitoin reippaasti noita jalapenoja. Jos et halua, että suu palaa, käytä vähemmän. :)