Kröhöm, tämä päivitys on näemmä vähän unohtunut...

1278148472_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kyllä saatiin jussina mahat täyteen, kun grillattiin kaiken maailman herkkuja. Kuten kuvasta näkyy, lautasiltä löytyi perusmakkaraa, maissia, kanan sisäfileitä, pippurituorejuustolla ja punasipulilla täytettyjä pekoniherkkusieniä, pekoni-aurinkokuivattutomaattivoita, kreikkalaista salaattia, paahdettuja ja marinoituja paprikoita, naudan ulkofilettä ja maalaisleipää grillattuna. Ai juu, ja paprikamaustetut perunat (uunissa tehdyt) ja Atrian grillikasviksia.

MARINOIDUT PAAHTOPAPRIKAT 8ann.

  • 2kpl punaista paprikaa
  • 2kpl keltaista paprikaa
  • 2kpl vihreää paprikaa

Marinadi:

  • 5kpl valkosipulinkynttä
  • 6rkl oliiviöljyä
  • 3rkl balsamiviinietikkaa
  • 1/4tl suolaa
  • 1/4tl mustapippuria

Pinnalle persiljaa

Pese ja halkaise paprikat. Poista sisukset ja levitä paprikat leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat alaspäin. Paahda paprikoita 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Sulje puolikkaat muovipussiin ja anna hikoilla 10 minuuttia. Poista paprikoista kuoret.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lorauta pannulle hieman öljyä ja kuullota valkosipulit pehmeiksi.

Sekoita loput öljystä, viinietikka, mausteet ja valkosipulit keskenään kulhossa ja kääntele joukkoon paprikat. Anna maustua viileässä vähintään 3 tuntia tai yön yli.

Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoile marinoidut paprikat erilaisten salaattien kanssa. (Resepti Maku-lehden grillausliite 2010.)