Rakas poikaystävä täytti juhannuksen jälkeen vuosia, tässä silloin kyhätty yksinkertainen aamupala.

1278148220_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

RIESKARULLAT

  • 1pkt rieskoja
  • 200g kinkkua
  • n.100g paprika-chilituorejuustoa
  • muutama teelusikallinen majoneesia
  • 1 maustekurkku
  • 2 tomaattia
  • salaattia

Pilko kinkku, kurkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Levitä rieskan päälle täytettä ja täytteen päälle haluamaasi salaattia. Jätä hieman toisesta päästä ilman täytettä. Kääri rieska rullalle kääretortun tapaan. Jos viitsit, anna tekeytyä hetken, niin maut tasaantuvat mukavasti.

 

Tuulihattujen ohje on otettu Hesarin nettisivuilta...

TUULIHATUT

  • 3dl vettä
  • 100g voita
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 3 munaa

Kiehauta vesi ja rasva. Vähennä levyn lämpöä.

Lisää kaikki jauhot kerralla koko ajan voimakkaasti sekoittaen, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan vähän jäähtyä.

Lisää munat taikinaan yksitellen välillä hyvin vatkaten. Hyvin vatkatusta taikinasta tulee korkeita tuulihattuja.

Pursota taikinasta tai nostele lusikalla pieniä nokareita pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa noin 25-40 minuuuttia, tuulihatun koosta riippuen. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana.

Halkaise jäähtyneet tuulihatut terävällä veitsellä. Jaa täytettä alaosaan ja nosta yläosa täytteen päälle.

Itselläni oli hyvin yksinkertaiset täytteet. Pursotin pohjan päälle valmista suklaakermavaahtoa, ja pilkoin päälle tuoretta mansikkaa ja kirsikkaa. Sit vaan hattu päälle ja ääntä kohti.