1278146253_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän herkullisen leivän ohje on keväisestä Glorian Viini&Ruoka lehdestä. Tätä on tullut tehtyä useammankin kerran, sillä vastapaistettuna tämä on taivaallisen hyvää! Tosi ihanaa se on myös valkosipulilevitteen kanssa, mutta menee kyllä alas ihan ilman leivtteitäkin. Leivän runsaat sattumat tekee tästä mukavan ruokaisaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, on todella helppotekoista!

RANSKALAINEN TOMAATTI-OLIIVIKAKKU

  • 4 munaa
  • 2dl maustamatonta jogurttia
  • 1tl sokeria
  • ½tl suolaa
  • 2tl kuivattua basilikaa
  • 3/4tl mustapippuria
  • 4½dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 100g emmentaljuustoa
  • 3/4dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1dl (täytettyjä) oliiveja
  • 1rkl öljyä aurinkokuivatuista tomaateista

Lisäksi:

  • ½rkl pehmeää voita vuoan voiteluun
  • 2rkl pinjansiemeniä

Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele leipävuoka pehmeällä voilla. Jos haluat tarjota leivän paperikääreessä, vuoraa vuoka leivinpaperilla. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan ja reunat peittävä pala. Leikkaa viillot paperin kulmiin, jotta se asettuu siististi vuokaan. Asettele paperi vuokaan ja leikkaa reunojen yli jäävä osa pois.

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää jogurtti ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, ja lisää jauhoseos taikinaan. Kuutioi juusto (1x1x1cm). Leikkaa tomaatit reiluiksi paloiksi. Sekoita juusto, tomaatit, oliivit ja öljy taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinjansiemenet pinnalle. Paista leipää uunin keskitasossa noin 1 tunti. Anna leivän jäähtyä vuoassaan hetki ennen kumoamista.

Leipä on parhaimmillaan paistopäivänä. Yli jääneen leivän voit säilyttää jääkaapissa. Paahda tai lämmitä leipä ennen tarjoamista.