Tämä piirakanohje on yksi parhaista, mitä olen koskaan tehnyt. Resepti on alunperin Yhteishyvän Ruokamaailma liitteestä, mutta henkilökohtaisesti oon saanu reseptin anopiltani, joka on kasvissyöjä. Itse lisäilen piirakan täytteeseen kinkkurouhetta, koska se tekee piirakasta ihanan suolaista. Myös fetaa tulee tosi usein ripoteltua joukkoon.

1293565871_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

VÄRIKÄS KASVISPIIRAS

Pohja

  • 125g voita
  • 2½dl vehnäjauhoja
  • 3rkl kylmää vettä
  • ripaus suolaa

Täyte

  • 0,5 pientä purjoa
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 keltainen paprika
  • tilkka öljyä
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 1 dl kevytkermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 tl yrttisekoitusta
  • ripaus valkopippuria 0,5 tl suolaa
  • (kinkkurouhetta, fetaa...)

Sekoita keskenään pohjataikinan pehmeä rasva ja kuivat aineet. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuokaan. Pane vuoka uuniin 225 asteeseen ja paista noin 10 minuuttia.
Pese ja pieni purjo ja paprikat. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä purjo- ja paprikapalat valkosipulisilpun kanssa pehmeiksi. Levitä kuullotetut kasvispalat ja oliivit piiraspohjalle. Sekoita kerma, kananmunat, juustoraaste ja mausteet ja kumoa seos kasvisten päälle vuokaan. Paista piirasta uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin vaaleanruskea. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä iltapalana.