1314592319_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onpas tästä ihanuudesta tumma kuva...Mutta enpä toistakaan löytänyt, vaikka tätä on uudestaankin tehty...Pitää toivoa josko se vielä tulis vastaan. :)

Tämän salaatin reseptin bongasin Cebicin keittiöstä. Tällä reseptillä hän oli osallistunut ravintola Helkan järjestämään kilpailuun. Täytyy sanoa, että oikein onnistunut resepti, josta tulee vasrmasti vakiosyöminen meidän keittiöön. Tässä resepti suoraan Cebiciltä, tuolta ylempää linkin takaa löydät alkuperäisen lähteen.

 

LÄMMIN KASVIS-LEIPÄJUUSTOSALAATTI PEKONITAHNALLA
4 henkilölle

  • 1 pieni munakoiso
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ punasipuli
  • 1 pieni punainen paprika
  • 1 pieni keltainen paprika
  • ½ pieni vihreä paprika
  • 15 kirsikkatomaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • jääsalaattia
  • rucolaa
  • 200 g leipäjuustoa

Pekonitahna:

  • 140 g pekonia
  • ½ punasipuli
  • 200 g creme fraichea
  • suolaa
  • mustapippuria

Krutongit:

  • 6 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
  • ½ dl ruokaöljyä
  • 2 isoa valkosipulinkynttä

Kuutioi munakoiso ja kesäkurpitsa. Laita kuutiot siivilään ja ripottele
päälle suolaa. Anna nesteiden valua muiden aineiden käsittelyn ajan.
Kuutioi paprikat, suikaloi punasipuli, leikkaa herkkusienet neljään osaan
(poista kannat) ja puolita kirsikkatomaatit. Ravistele munakoiso- ja
kesäkurpitsakuutioista irronnut neste ja paista kuutiot öljyssä. Laita
kuutiot kulhoon ja paista seuraavaksi öljytilkassa herkkusienet ja sipulit.
Laita kulhoon. Paista myös paprikapalat ja laita kirsikkatomaatit muutamaksi
sekunniksi pannulle. Mausta jokainen erä kevyesti suolalla ja pippurilla.
Siirrä loputkin kasvikset kulhoon, sekoita ainekset yhteen ja tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Leikkaa pekoniviipaleet ohuiksi suikaleiksi ja laita ne kylmälle
paistinpannulle. Paista rapeiksi, valuta irronnut rasva pois. Ota 1 rkl
pekonirasvaa ja kuullota siinä hienoksi silputtu punasipuli. Jäähdytä
pekonit ja sipulit. Sekoita jäähtyneet silput ranskankermaan, mausta
suolalla ja pippurilla ja laita jääkaappiin maustumaan tarjoiluun asti.

Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Raasta valkosipulinkynnet öljyyn ja
paista krutongit rapeiksi valkosipuliöljyssä juuri ennen annoksen
kasaamista.

Levitä vadille reilusti jääsalaattia ja rucolaa. Asettele päälle lämmintä
kasvisseosta, paloiksi leikattu leipäjuusto ja päällimmäiseksi keko
pekonitahnaa. Ripottele pinnalle krutongit tai tarjoa ne erikseen.