Pääsiäisenä tein ensimmäistä kertaa lammasta, ikinä! Mulla on aina ollut ennakkoluuloja lampaan ja karitsan lihaa kohtaan, kun aina tuntuu että se maistuu väkisinkin villalta. Noh, tämä lammas meni vahingossa ylikypsäksi, mutta maistui myös vähän villalta. Ei siis edelleenkään kuulu suosikkeihini. Täytyy kuitenkin myöntää, että ravintola Matadorssa syödessäni kesällä sain ensimmäisen positiivisen karitsakokemuksen! Sielläkin liha oli ylikypsää, vaikka mediumina fileeni pyysin, mutta se liha maistui erittäin vähän villalta! Se kyllä osui ja upposi. :) Mutta tässä ohje, tämän nappasin hs.fi sivustolta.
YRTTIKUORRUTETUT LAMPAAN FILEET
- 4 karitsan/lampaan paahtopaistia tai ulkofileetä
- suolaa
- mustapippuria
- dijoninsinappia
- 1 dl raastettua vaaleaa leipää
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 1/2 dl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl hienonnettua tuoretta tai 1/2 tl kuivattua rosmariinia
- 2 rkl oliiviöljyä
1.Hiero lihojen pintaan suolaa ja pippuria ja sivele sinappia.
2.Sekoita leipäraasteen joukkoon murskattu valkosipuli, silputtu persilja ja rosmariini sekä oliiviöljy.
3.Paina lihojen toinen puoli leipäseokseen ja aseta lihat kuorrutettu puoli ylöspäin leivinpaperilla peitetylle pellille tai matalaan uunivuokaan.
4.Kypsennä lihoja 225-asteisessa uunissa. Filee kypsyy 12-15 minuutissa, mutta paisti vaatii hiukan pidemmän kypsennysajan.
Me syötiin lammasta uunijuureksien kanssa, nämä oli huippuhyviä!
HUNAJAISET UUNIJUUREKSET
- punajuuria
- porkkanaa
- punasipulia
- valkosipulinkynsiä
- hunajaa
- suolaa
- timjamia
- loraus vettä
Kuori ja lohko juurekset ja sipulit. Laita kaikki kasvikset uunivuokaan, valuta päälle hunajaa ja ripottele päälle suolaa ja (tuoretta) timjamia. Lisää vuokaan liraus vettä ja öljyä. Paista uunissa 180 asteessa n.40-50 minuuttia.
Kommentit