Karjalalaisiin juuriin ja pääsiäisenvieton perinteisiin kuuluu mulla ehdottomasti pashan teko. Sitä alkaa tehdä mieli heti joulun jälkeen, ja nautinto on suuri, kun sitä vihdoin saa näin pitkänäperjantaina suuhunsa!
Pasha
- 50g voita
- ½dl sokeria
- 250g rahkaa
- 1tl vaniljasokeria
- 1rkl sitruunanmehua
- 2rkl mantelirouhetta
- ½dl rusinoita
- 1dl kuohukermaa vatkattuna
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää maitorahka ja mausteet, sekä lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos suodatinpussilla vuorattuun astiaan (esim. kahvin suodattimeen, kuitenkin sellaiseen mistä pääsee neste tihkumaan pois). Laita astian alle lautanen nesteen tihkumista varten. Anna tekeytyä n.12h, kumoa sitten lautaselle ja koristele pääsiäiskarkeilla.
Kommentit