Jääkaapissa oli menossa vanhaksi sitruunarahkapurkki, joten päätin pyöräyttää kääretortun.

Sitruunainen kaakaokääretorttu

Pohja

  • 3 kananmunaa
  • 1½dl sokeria
  • 1dl perunajauhoa
  • 3/4dl vehnäjauhoa
  • 1/4dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää se munasokerivaahtoon. Paista uunissa leivinpaperin päällä 225 astessa 8-10 minuuttia. Kumoa torttu leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu sokeria.

Täyte

  • ½prk lemon curd tahnaa
  • 1prk sitruunarahkaa
  • 5 persikanpuolikasta murskattuna (säilykkeestä)

Levitä hieman jäähtyneen pohjan päälle lemon curd, rahka ja persikamurska. Kääri heti rullalle leivinpaperin avulla ja makuuntua ainakin tunnin ajan jääkaapissa.