Mä olen nykyään aivan rakastunu loheen lähes kaikessa muodossa. Sunnuntain kruunaa oikein smetanainen, tosi "terveellinen" uunilohi. Seurassa on maidolla ja voilla höystettyä muusia ja kreikkalaista salaattia, jossa mukana myös vähän punaista paprikaa ja avocadoa. Namskin, muusin päällä vielä nokare Pirkka parhaat- sarjan valkosipuli-yrttivoita.

1244105747_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Uunilohi

  • n.500g lohta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1dl ruokakermaa (esim. kolme juustoa)
  • 2prk smetanaa

Poista tarpeen mukaan lohesta "retkuja" pois niin, että filee on siisti. Suolaa ja pippuroi file sitten hyvin ja laita se nahkapuoli ylöspäin uunipannuun. Lorauta kerma lohen alle ja sivuille niin, ettei lohi kuiva uunissa. Paista filettä uunissa 175 asteessa n.20 minuuttia. Ota lohi sitten pois uunista ja lusikoi päälle smetana, ja laita uuniin vielä n.10 minuutiksi, että smetanasta tulee ihanan juokseva kastike. Nauti hyvän muusin ja salaatin kanssa.