Kesällä eksyin Perunamaa-blogiin, joka on ikävä kyllä jo lopetettu. Sieltä bongailin kuitenkin ihanan kuuloisen juustokakun ohjeen...Vaihteeksi siis paistettua juustokakkua, ja hyväähän se on myös näin. Alkuperäinen ohje siis täällä.

1285008194_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

MUSTIKKA-VAAHTERASIIRAPPIJUUSTOKAKKU

Pohja:

  • 90g Digestive-keksejä (n.7kpl)
  • 50g voita

Täyte:

  • 400g Philadelphiaa
  • 1dl vaahterasiirappia
  • ½dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • 2tl perunajauhoja
  • 3 munaa
  • 100g mustikoita

Murskaa Digestivet ja sekoita hieman pehmenneen margariinin kanssa. Painele mahdollisimman pienen (halkaisijaltaan n. 20 cm) vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, vaahterasiirappi, sokerit ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Vatkaa (käsinvatkaus riittää) munat joukkoon yksi kerrallaan. Ripottele mustikat joukkoon ja kääntele varovaisesti niin, että mustikoista irtoaa hieman väriä.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa n. tunnin ajan.

1285008288_img-d41d8cd98f00b204e9800998e