Nyt täytyy tunnustaa, että en muista kenen blogista oon tämän ohjeen ottanu...Huikatkaa jos joku tunnistaa niin tunnustan alkuperäisen tekijän. :)

1306151640_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

PASTA CARBONARA

  • ½-1pkt pekonia
  • 1 sipuli
  • 4 keltuaista
  • 1dl kuohukermaa
  • 1dl maitoa
  • 400-500g spagettia
  • parmesaanirastetta
  • mustapippuria
  • (4-5 herkkusientä)

Pilko pekoni ja sipuli. Paista pannulla ensin pekoni, siirrä pois pannulta ja paista sitten sipuli (ja viipaloidut herkkusienet) pekonin rasvassa. Keitä spagetti kypsäksi (meillä oli kiharaspagettia :) ). Sekoita kerma, maito, keltuaiset ja vähän juustoraastetta sekaisin. Valuta spagetti, mutta jätä se kattilaan. Kaada spagetin päälle pekoni ja sipuli (ja herkkusieniviipaleet) ja kaada sitten kerma-munaseos kuuman spagetin päälle ja sekoita nopeasti. Älä laita kattilaa enää levylle jottei munaseos kokkaroidu, vaan se kypsyy sopivasti kuuman spagetin päällä. Raasta annoksen päälle vielä reilusti parmesaaniraastetta ja rouhi myös tuoretta mustapippuria.   

1270287933_img-d41d8cd98f00b204e9800998e