Olen tänä pääsiäisenä jotenkin laiska leipomisen ja ruoanlaiton suhteen. En aio leipoa rahkapiirakoita enkä kokata lammasta. Edellisestä ei tee juuri nyt mieli ja jälkimmäisestä ei meillä kumpikaan pidä. Mut Canelian keittiöstä löysin näiden pikkuleipien ohjeen, joka oli alunperin Kymppi-Maukkaiden sivuilta. Resepti kuulosti maukkaalta ja helpolta, varsinkin kun me kumpikin tykätään mämmistä kovasti. Tällaisia pikkuleipiä syntyi siis heti aamutuimaan.

1333708899_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

MÄMMIPIKKULEIVÄT (n.20kpl)

  • 125 g margariinia tai voita
  • 1½ dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 dl mämmiä
  • 1 dl Marianne Crushia

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini/voi ja fariinisokeri. Lisää kananmuna joukkoon hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita kuivat aineet ja mämmi taikinaan ja kääntele lopuksi joukkoon vielä Marianne-rouhe. Lusikoi taikinasta kekoja leivinpaperilla peitetylle pellille; jätä väliin reilusti tilaa, sillä pikkuleivät leviävät uunissa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

 

Kuten Caneliakin, minäkin vähän taputtelin kekoja tasaisemmiksi ja pyöreämmiksi. Lisäksi, unohdin eilen kauppaan Marianne Crushin. No, ei hätä sen näköinen, kaapista löytyi niitä sinisiä toffee Marianneja. Niitä sit laitoin mortteliin ja hakkasin (tai oikestaan sheikkasin, mulla on Jamie Oliverin mortteli :D )niistä sen minttupäällysen erilleen toffeetäytteestä ja lisäsin sen taikinaan. Myös siitä tuli kivasti makua, ei siis tullut ikävä crushia. :)

Kannattaa olla paistoajan kanssa tarkkana, meidän superuuni paistoi ne 9 minuuttissa ja vähemmänkin olisi oikeastaan riittänyt. Todella hyviä keksiä! Ainoana miinuksena se, että mämmi olisi saanut maistua enemmänkin.