1275123031_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ei oo vuosikausiin tullut tehtyä tätä herkkua, nyt oli pakko saada... :)

Makaronilaatikko

  • 6dl makaronia
  • lihaliemikuutio/fondia (itse käytin Knorrin Fond du Chef lihaliemivalmistetta)
  • 400g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 munaa
  • 2 ½dl ruokakermaa
  • 4dl maitoa
  • suolaa
  • musta- ja valkopippuria
  • suolaa
  • 1½ dl juustoraastetta

Keitä makaronit melkein kypsiksi lihaliemikuutiossa maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista jauheliha pannulla ja lisää sitten ensin tavallinen sipuli, sitten valkosipuli kuullottumaan jauhelihan joukkoon. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne kevyesti rikki. Lisää kerma ja maito, mausta pippureilla ja suolalla. Sekoita keskenään keitetty makaroni ja jauhelihasipuliseos. Kaada sekoitus voideltuun uunivuokaan ja kaada päälle munamaito. Paista 175 asteisessa uunissa n.55h. Lisää sitten juustoraaste päälle ja paista vielä n.10 minuuttia kunnes juusto sulaa. Tarjoa hyvän salaatin kanssa.