Jep, ehkäpä mielikuvituksen puutetta tai hyvän kaipuuta, mutta voikkari valmistui jälleen lähes samoilla, tutuilla täytteillä.
Kinkkutäyte
- iso paketti ohuen ohutta keittokinkkua
- 1 punainen paprika
- 1 tuubi kevyttä voileipäpikkelsiä
- 2rkl ruohosipulia
Silppua kinkku ja kuutio paprika pieneksi kuutioksi. Sekoita keskenään ja lisää pikkelsi sekä ruohosipuli, sekoita hyvin tahnaksi.
Tonnikalatäyte
- 1prk tonnikalaa
- 5tl sinappikurkkusalaattia
- 1 maustekurkku
- reilu nippu tuoretta basilikaa
- n.3rkl majoneesia
Sekoita tonnikalaan kurkkusalaatti. Kuutio kurkku ja silppua basilika ja sekoita tonnikalaan. Lisää majoneesi ja sekoita seos tahnaksi.
Lisäksi:
- 16 paahtoleipäviipaletta (reunat poistettuina)
- 2dl liha- tai kasvislientä
Päälle:
- n.5rkl majoneesia
- n.5rkl rahkaa
- ripaus aromisuolaa
Levitä leipäviipaleet 4x4 ruudukoksi kelmun päälle. Kostuta palat liemellä ja levitä päälle täytteet. Kääri levy tiukaksi rullaksi kääretortun tapaan. Laita pötkö vielä voipaperin sisään ja anna tekeentyä seuraavaan päivään asti. Seuraavana päivänä sekoita keskenään majoneesi ja rahka ja mausta seos aromisuolalla. Levitä voileipäkakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Mulla oli nyt kesäisen vihreät koristeet. :)
Kommentit