Aiemmin syksyllä bongasin Citymarketin Amerikka-hyllyiltä tällaista säilykettä, jossa oli kirsikoita. Tätä samaa löytyy myös karhunvatukkana, pitäis sitäkin kokeilla joskus.

1255770687_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mä tykkään hirveesti tuoreista kirsikoista, joten halusin kokeilla miltä tällainen maistuisi juustokakussa. Tällainen tekeles syntyi siitä.

1255770845_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje syntyi omasta päästä, joten valitettavasti mulla ei oo tästäkään täydellistä ohjetta. :/ Nyt mun täytyy tsempata ja lisätä kirjoituksen aina heti kun on jotain tehny...

Pohjaan kuitenkin laitoin n.14kpl Digestivekeksejä, jotka murskasin pakastepussin sisällä. Keksimurun joukkoon sulatin 50g voita ja painelin seoksen irtopohjavuoan pohjalle.

Täytteeseen laitoin yhteensä 400g maustamatonta tuorejuustoa, itse käytin paketin Creme Bojouria ja toinen paketti oli aitoa Philadelphiaa. :) Sekaan vatkasin 2dl kermaa vaahdoksi, jonka maustin pienellä määrällä sokeria. Sitruunan mehua puristin seokseen hapoksi, tuo mukavaa potkua makuun. Tuosta kirsikkasäilykkeestä laitoin reilun puoli purkkia, maistui kirsikka ihan tarpeeksi seoksessa. Liotin kuusi seitsemän liivatelehteä pieneen tilkkaan sitruunanmehua, ja sekoitin sulaneet liivatteet sitten tuorejuustoseokseen. Sen jälkeen seos kaadetaan pohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin hyytymään vähintään kuudeksi tunniksi. Mua ainakin aina jännittää hyytyykö ruoat niinkuin kuuluu. :) Siksi on hyvä aina varata hieman ylimääräistä aikaa niiden hyytymiseen.

Ihan hyvää oli kakku, tosin, eipä säilyke koskaan tuoretta korvaa.