Syksyllä rakastuin täysin Paholaisenhilloon, jota ainakin Amarillo ja Rosso käyttää ruoissaan. Rossossa tilaan sitä aina pannupitsan päälle, ja Amarillossa sitä on ainakin Chicken pocket annoksessa. Pakkohan tätä oli sitten itekkin tehdä.

1300131389_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

PAHOLAISENHILLO (Resepti dansukker.fi)

  • 800 g tomaatteja tai
  • 800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
  • 400 g punaisia paprikoita
  • 4-6 punaista chiliä
  • 6-8 valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 tl oreganoa
  • 1/2 dl etikkaa
  • 1 pkt Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan. Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia. Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa. Tarjoa grillattujen liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena

 

Meillä tämä on hyvin maistunut varsinkin kanan kanssa, myös kotitekoisen pitsan päällä, osana salaatinkastiketta jne. Noilla ainesmäärillä tuli tuo pikkuisen vajaa kolme pientä purkkia. Tuo paketillinen sokeria on ehkä hieman liikaa, tai siis tuolla määrällä tuli tosi tykkyä tavaraa. Jos siis haluat löysempää, käytä vajaa paketillinen.