Mä en normaalisti oo tomaattisten pastakastikkeiden ystävä, mutta tuossa jo jokunen aika sitten alkoi oikein tehdä mieli tomaattikastiketta...Sävelsin vähän oman maun mukaan ja täytyy kyllä sanoa, että oli aivan ihanaa kastiketta...

1269959347_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tomaattipastakastike

  • öljyä
  • 1 punasipuli
  • 5 valkosipulinkynttä (tai vähemmän, oman maun mukaan...)
  • 2tl tomaattipyreetä
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1tlk Pirkka valkosipuli-yrttipastakastiketta
  • 2 kaltattua tomaattia kuutiona
  • 50g aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
  • ripaus sokeria
  • suolaa ja pippuria
  • kourallinen silputtua, tuoretta basilikaa
  • n.6kpl marinoituja valkosipulinkynsiä (esim. tomaatti-basilika)

Kuullota kuutioitu punasipuli öljyssä, lisää murskatut valkosipulinkynnet kuullottamisen loppuvaiheessa. Lisää tomaattipyree ja pyörittele sitä hetken aikaa lämmössä. Lisää myös paprikajauhe, anna lämmetä hetken aikaa ja lisää sitten pastakastike ja kaltatut tomaatinkuutiot mukaan. Anna poreilla n.15 minuuttia. Lisää sitten tuorejuusto ja mausteet, anna hautua vielä viitisen minuuttia. Tarjoa hyvän pastan kanssa ja raasta päälle vielä runsaasti hyvää parmesaania.

Jälkkäriksi pastan kanssa syötiin tämmöistä...

1269960079_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eli hedelmäsalaatti; banaania, omenaa ja appelsiinia. Liemenä on "kevyt" sokeriliemi jossa mukana keitettäessä myös jokunen kokonainen neilikka ja kanelitanko. Hyvvee, varsinkin kermavaahdon kanssa... ;)