1270287737_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eräänä lauantai-iltana tein syömisiksi tällaisia bruschettatyylisiä leipiä, ja samalla testattiin tuorepastan kanssa purkkipastakastiketta, nimittäin tätä Pastellan kermaista tomaatti-chilipastakastiketta, joka vain lämmitettiin mikrossa omassa purkissaan. Täytyy kyllä myöntää, että aivan syötävää kastiketta oli. Tosin aika paksua, eli seuraavan kerran jos tätä joskus käytän, niin laitan sen kyllä ehkä kattilaan ja ohennan hieman ruokakermalla. Tässä vielä mitä bruschetta sisälsi.

HALLOUMIBRUSCHETTA

  • hyvää maalaisleipää (esim. valkosipulileipää)
  • salaattia, esim. tammenlehväsalaattia
  • oliiviöljyä
  • 2 isoa tomaattia
  • 1 pkt halloumia
  • n.½dl pinjansiemeniä
  • Roasted garlic and pepper mausteseosta myllystä

Viipaloi leipä, laita viipaleet pellille ja lorauta jokaisen päälle hieman oliiviöljyä. Käytä leivät uunissa 225 asteessa grillivastusten alla n.5 minuuttia tai vähemmän, katso etteivät ne kuiva aivan koviksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Viipaloi tomaatit ja halloumi ja paista kumpiakin pannulla. Varo ettei tomaateista tule muusia! Asettele leivän päälle salaattia, paistettua tomaattia ja halloumia ja ripottele pinnalle vielä pinjansiemenet. Mausta vielä halutessasi koko komeus tuolla mausteella.