maanantai, 12. tammikuu 2009
Teeleipää
Teeleivät:
2½dl vehnäjauhoja
1½dl hiivaleipäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl sokeria
2rkl öljyä tai voita
2dl maustamatonta jogurttia
auringonkukansiemeniä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää öljy tai sulatettu voi ja sekoita. Lisää jogurtti ja sekoita äkkiä tasaiseksi, voit tarvita käsiä apunasi, jotta saat taikinasta tasaisen. Taputtele taikina pellille leivinpaperin päälle n.1½cm paksuksi kiekoksi. Leikkaa kiekko veitsellä neljään osaan ja ripottele päälle halutessasi auringonkukansiemeniä. Pistele leipä vielä haarukalla ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla n.15min kunnes leipä on kauniin vaaleanruskea. Jäähdytä leipä ritilällä.
Teeleivän kanssa teen aina aivan ihanaa tuorejuustoa...
maustamatonta tuorejuustoa
tuoretta basilikaa silputtuna
valkosipulinkynsi murskattuna
ripaus suolaa
Kaikki ainekset sekoitetaan huolella keskenään ja nautitaan teeleivän kanssa.
Kuvassa teeleivän seurana lounaalla on lollo rosso salaattia aurinkokuivattutomaattimarinadissa ollutta fetaa seuranaan, plus tuoretta kurkkua ja kirsikkatomaatteja.
Kommentit