Huhhuh, koskahan sitä oppisi, että aina, siis aina, kun jotain ruokaa tekee ja resepti ei oo paperilla, että ottaisi kuvan siitä reseptistä! Ollaan miekkosen kanssa tehty kanakormaa jo näemmä maaliskuussa (!) ja muistan kyllä, että resepti on otettu Murobbs-sivustolta. Käytin ihan tuhottomasti aikaa löytääkseni reseptin, mutta tässä se tulee! :)

1314560907_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

CHICKEN KORMA

  • 800 g kananrintafileetä
  • 2 cm pala (reilu ruokalusikallinen) hienoksi raastettua inkivääriä
  • 150 g paksua luonnonjogurttia
  • 1 keskikokoinen sipuli, karkeaksi pilkottuna
  • 1 tl chilijauhetta
  • 2-3 valkosipulinkynttä paloiteltuna
  • 4 rkl ruokaöljyä
  • 2 sipulia, hienoksi viipaloituna
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1-2 tl garam masalaa (tai 1 tl kanelia, ½ tl kardemummaa, ½ tl jauhettua neilikkaa, ripaus juustokuminaa ja mustapippuria)
  • 1 tl kurkumaa
  • 1,5-2 dl lämmintä vettä
  • 75 g kookoskermaa (tai 2,5 dl kookosmaitoa, jätetään vesi pois)
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 2 rkl silputtua tuoretta korianteria
  • ½ sitruunan mehu
  • (tarjoiluun jogurttia)

Esivalmistelut: Laitetaan kananpalat marinoitumaan inkiväärillä maustettuun jugurttiin (vähintään 4 tuntia, mieluummin yön yli). Soseutetaan valkosipuli, sipuli ja chili (joissain ohjeissa lisäksi paprikaa). Kypsennetään sipuli miedolla lämmöllä kullanruskeaksi.

Valmistus: Mausteseos (kuivat mausteet) lämmitetään nopeasti öljyssä, lisätään aiemmin tehty marinoitu kana, kypsennetään vähän aikaa, lisätään soseutettu chili/valkosipuli/sipuli ja kypsennetään lisää. Lisätään kookoskerma ja vesi (tai kookosmaito), kuumennetaan kiehuvaksi ja lisäätään aiemmin kypsytetty sipuli ja suola. Haudutetaan kannen alla kunnes broileri on kypsää. Otetaan pannu pois levyltä, lisätään tuore korianteri, manteli ja sitruunanmehu. Sekoitetaan. Valmis!

(resepti http://murobbs.plaza.fi/ruoka-ja-juomat/742755-korma.html )

 

Nuo aineisten määrät on aika valtavat, me muistaakseni tehtiin puolet tuosta annoksesta, ja se riitti meille kahdelle. Toki, jos on perhettä, niin kannattaa noilla määrillä tehdä. Tämä oli IHANAA, eikä kauaakaan tämän jälkeen mennyt, kun tehtiin red curry chickeniä. Siitä ei vaan taida kuvaa löytyä, kun on kuitenkin loppujen lopuksi aika samannäköinen ruoka. Jos sitä tulee vielä tehtyä, niin taidan sitten postata sen tännekkin... Se oli oli täysin omasta päästä, tosin olin ohjeita vilkuillut etten ihan hakoteillä olisi...Mutta tätä ruokaa ainakin kannattaa kokeilla!

Muoks muoks! Löytyihän se kuva! Mielikuvat on kuitenkin niin hataria siitä, että mitä ruoka tarkalleen ottaen sisälsi, etten tehdi tänne arvauksia teille jakaa...Laitetaan nyt tällä kertaa vain kuva, ja jos tosiaan teen tätä uudelleenkin, niin jos silloin saisin kaiken kirjattua itellenikin ylös... :)

1314592513_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ruoassa on tietenkin sitä punaista curry tahnaa, tätä Santa Marian siis. Lisäksi siinä on ainakin kookosmaitoa, punaista chiliä, limenmehua ja korianterinsiemeniä. Tarjolla tietenkin maustamattoman jogurtin kanssa, nam! :)