Nämä keksit on jotain niiiin suussa sulavaa! Tein näitä viimeksi itsenäisyyspäiväksi. Kauaa ne ei säily, menee nimitäin parempiin suihin... :)

1262603954_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viipalepikkuleivät

  • 200 g voita
  • 200g sokeria
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 rkl siirappia
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon keltuainen. Lisää joukkoon siirappi. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Muotoile taikinasta neljä 2 cm levyistä pötköä kahdelle uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes pötköt näyttävät kauniin ruskeilta (n.10-15 min). Leikkaa pötköt viipalepikkuleiviksi heti lämpöisenä.

Ainut huono puoli tässä reseptissä on se, että taikina on inhottavan murenevaa ja hieman hankalaa työstää. Mutta sen kestää lopputuloksen takia.