Nämä keksit on jotain niiiin suussa sulavaa! Tein näitä viimeksi itsenäisyyspäiväksi. Kauaa ne ei säily, menee nimitäin parempiin suihin... :)
Viipalepikkuleivät
- 200 g voita
- 200g sokeria
- 1 kananmunan keltuainen
- 2 rkl siirappia
- 3 tl vaniljasokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl soodaa
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon keltuainen. Lisää joukkoon siirappi. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Muotoile taikinasta neljä 2 cm levyistä pötköä kahdelle uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes pötköt näyttävät kauniin ruskeilta (n.10-15 min). Leikkaa pötköt viipalepikkuleiviksi heti lämpöisenä.
Ainut huono puoli tässä reseptissä on se, että taikina on inhottavan murenevaa ja hieman hankalaa työstää. Mutta sen kestää lopputuloksen takia.
Kommentit