Ensimmäistä kertaa elämässäni tein parsaa!

1273415355_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

PARSAA HOLLANDAISE (kahdelle)

  • 12 tankoa vihreää parsaa
  • suolaa

Huuhtele parsat kylmässä vedessä ennen valmistusta. Katkaise parsan juuresta kova osa pois. Kuori jos parsat ovat sormia paksumpia, minulla parsat olivat niin ohkaisia, ettei ollut tarvetta kuoria. Laita suureen kattilaan runsaasti vettä ja mausta se suolalla. Keitä parsoja kiehuvassa vedessä 5-7 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsenkärjellä.

Ruohosipuli-hollandaisekastike (ohje Sokkokokki, nelonen.fi)

Reduktio:

  • 2dl valkoviiniä
  • ½dl valkoviinietikkaa
  • 1 salottisipuli
  • 5 valkopippuria

Pilko salotti pieneksi, laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes liemestä on jäljellä noin puolet.Siivilöi liemi.

Kastike:

  • 2 keltuaista
  • 2rkl reduktiota
  • 100g voita kuutioina
  • 1rkl sitruunan mehua
  • 2rkl hienonnettua ruohosipulia
  • valkopippuria

Laita keltuaiset ja reduktio kattilaan vesihauteeseen ja vatkaa niin kauan, että keltuaisista tulee hyvä vaahto. Ota kattila pois hauteesta ja vatkaa voi vähitellen joukkoon. Mausta ruohosipulilla ja sitruunan mehulla. Tarjoile parsan kanssa.