Yksi ruokablogeista joita säännöllisesti seuraan on Makunautintoja Mimmin keittiöstä. Mimmilla on usein ihania ideoita sekä arkeen että juhlaan. Tammikuun alussa Mimmi teki ihanan näköistä ruokaa, johon hän käytti possun sisäfilettä ja kastikkeessa oli kokonaisia herkkusieniä. Me pidämme miehen kanssa sienistä ja kermasta, tämä siis täydellinen ruoka kokeiltavaksi! Ja hyväähän se oli, meni meilläkin kastike viimeiseen pisaraan... :D

1303382494_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

POSSUN SISÄFILETTÄ KERMAISESSA PIPPURI-HERKKUSIENIKASTIKKEESSA (Ohje suoraan täältä)

  • 2 kpl viljapossun sisäfileitä
  • rasvaa lihojen ruskistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria rouheena
  • 4 dl ruokakermaa
  • 1 kokonainen Musta Pekka juusto
  • 230 g kokonaisia herkkusieniä
  • 1 lihaliemikuutio
  • suolaa ja mustapippurirouhetta oman maun mukaan kastikkeeseen lisättäväksi

Puhdista fileet ja leikkaa ne parin cm paksuisiksi viipaleiksi + painele käsin kevyesti ohuemmiksi.

Ruskista lihat nopeasti kuumalla paistinpannulla vähässä rasvassa ja laita uunivuokaa. Ripottele suolaa ja pippuria lihojen päälle ja laita 200 asteiseen uuniin kastikkeen teon ajaksi,

Ruskista valutettuja sieniä kevyesti paistinpannulla, lisää lihaliemikuutio, ruokakerma ja juusto. Kuumenna sekoitellen kunnes juusto ja liemkikuutio on sulanut. Tarkista maku ja lisää halutessasi vielä suolaa ja pippuria. Huomioithan kuitenkin että lihoissakin on mausteita ja kastike tiivistyy kypsymisen aikana. Kaada kastike lihojen päälle uunivuokaan.

Kypsennä ruokaa uunissa  edelleenkin n. 200 asteisessa uunissa n. ½ tuntia.

1303382532_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Me syötiin valkosipulikuorrutettujen lohkoperunoiden ja paistetun sipulin kanssa. Sipulit maustoin siirapilla ja soijalla, oonkohan mä tämänkin keksinyt Mimmiltä...? :D Sipulit on überhyviä normaalistikkin paistettuina, mutta näin maustettuina ne suorastaan sulaa suussa... :P