Joulun aikana väsätiin äitin kanssa pitkästä, pitkästä aikaa lusikkaleipiä. Olihan ne taas vähän vaivalloisia tehdä, mutta ei silti hermo palanut. Ja palkintona on taivaallisen ihania, suussa sulavia makupaloja, kyllähän sen takia pitää viittiä vähän askarrella!

1302444504_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

LUSIKKALEIVÄT

  • 200g voita
  • 1½dl sokeria
  • 2tl vaniljasokeria
  • 1tl kardemummaa
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1tl soodaa

Väliin:

  • vadelmahilloa

Päälle:

  • hienoa sokeria

Sulata voi kattilassa, älä ruskista. Lisää joukkoon sokeri, jäähdytä seos.
Lisää voi-sokeriseokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi.
Nosta astia jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Painele taikinaa teelusikan lusikkapesään ja irroita pikkuleipä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Jaa pikkuleivät kahteen osaan ja levitä toiselle puoliskolle vadelmahilloa tai -marmeladia.

Nosta toinen puolikas päälle ja kierittele pikkuleivät sokerissa.

 

Lusikkaleipien vieressä on pipareita, joiden ohjeen löydät täältä. Helppo taikina tehdä, ja piparit saa leipoa saman tien. Mitään ei myöskään tarvitse keittää, voiko siis helpommalla päästä? :)