Halusin äitienpäiväksi kokeilla tehdä rullavoileipäkakun, ja tuohan oli kiva tehdä! Kääriessä sitä tuntui, ettei siitä tullut tarpeeksi tiivistä pakettia, mutta kun se yön yli oli kostutettuna kelmun ja leivinpaperin sisässä, niin kyllä se ainakin kasassa pysyi seuraavana päivänä. Täytteenä oli tutut kinkku- ja tonnikalatäyte, ne vaan on niiiin hyviä. :)

1242368885_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rullavoileipäkakku

  • 16 paahtoleivänpalaa
  • lihalientä
  • majoneesia

Kinkkutäyte

  • 150g ohuen ohutta keittokinkkua
  • 2/3 tuubia voileipäpikkelsiä
  • ½ punainen paprika kuutiona

Tonnikalatäyte

  • 1prk tonnikalaa öljyssä
  • 2 suolakurkkua kuutiona
  • n.3rkl majoneesia
  • silputtua thaibasilikaa

Kuorrutus

  • n.½ rasiaa pienestä Olympia sulatejuustosta
  • saman verran majoneesia
  • ripaus aromisuolaa

Valmista ensin täytteen. Kinkkutäytettä varten silppua kinkku pienemmäksi, ja sekoita se tahnaksi pikkelsin ja paprikan kanssa. Tonnikalatahnan valmistat sekoittamalla kaikki ainekset keskenään hyvin tahnaksi. Leikkaa paahtoleivän paloista kuivat reunat ohuelti pois. Laita palat tuorekelmun päälle 4x4 muodostelmaan. Kostuta palat lihaliemellä. Sivele päälle ohuelti majoneesia. Levitä sitten kinkkutäyte puolelle osalle paloista, siis 4x2 palan osuudelta. Tee samoin tonnikalatäytteelle. Ala sitten kääriä leipälevyä toisesta reunasta kuten kääretorttua kelmua apuna käyttäen. Yritä saada rulla mahdollisimman tiukaksi niin, että saumat pysyvät hyvin yhdessä. Kääri tiukasti kelmuun ja leivinpaperiin ja anna vetäytyä yön yli. Koristele seuraavana päivänä. Kuorrutusta varten sekoita majoneesi ja sulatejuusto hyvin keskenään sekaisin. Koristele torttu miten haluat. :)