Tämän linssikeiton ohjeen nappasin Sport-lehdestä. En löytänyt lehteä nyt mistään, mutta yritän etsiä sen ja kirjoitella sit ohjeen...

 

1306170626_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Huh, pitkällisen etsimisen jälkeen en ole edelleenkään löytänyt sitä alkuperäistä ohjetta, vaikka yleensä laitan ohjeet todella tarkasti talteen. Tiedä sitten onko joku hukannu mun lehden...Oon kuitenkin netistä etsinyt vastaavaa, ja vihdoin löysin Valitse vege-sivustolta ehkäpä aivan samanlaisen ohjeen. Jaan sen siis tässä ja muokkailen, jos joskus sattumalta saan sen alkuperäisen käsiini. :)

 

LINSSIKEITTO (lähde valitsevege.fi)

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • (2 porkkanaa)
  • 1 tl jeeraa
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1,5 dl punaisia linssejä
  • n. 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • mustapippuria

Silppua sipulit (ja kuutioi porkkana). Lisää kuuman kattilan pohjalle oliiviöljyä ja jeera. Kuullota sipuleita hetki ja lisää sitten (porkkanat,) tomaattimurska ja vesi. Keitä keskilämmöllä noin 5 minuuttia.Huuhtele linssit ja lisää ne keittoon kasvisliemikuution kanssa. Keitä, kunnes linssit ja porkkanat ovat täysin pehmenneet. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää tarvittessa vettä. Lisää mustapippuri ja tarkista suolan määrä.

 

Siinä mun alkuperäisessä ohjeessa ei porkkanaa ollut, siksi laitoin sen sulkuihin. Tosin monissa linssikeitto ohjeissa porkkanaa on, joten varmasti sekin keitossa hyvältä maistuu. :)

 

1306170640_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

TSATSIKI

  • 2dl paksua kreikkalaista jogurttia
  • ½ kurkku raastettuna
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • tuoretta minttua silputtuna

Valuta jogurtti tarvittaessa. Lisää jogurttiin kurkku, murskattu valkosipuli ja mausteet. Anna maustua kylmässä ja tarjoile linssikeiton ja naanleivän kanssa.