Samalla päättyy pisin blogihiljaisuus ever! En mä tiedä mikä kaiken sen ajan vie, kun ei kerkeä päivityksiä tekemään. Käyn kyllä säännöllisesti blogissa ja muitten kirjoituksia lukemassa, en vaan ole saanut aikaiseksi postattua mitään. Nyt siihen tulee muutos!

En hirveesti diggaile perinteisistä Runebergintortuista. Meidän koulun keittäjä tekee ne muffinsimuodossa, ja vähän eri reseptillä ja voi pojat ne on hyviä! Innostuin siis eilen itsekin niitä kokeilemaan, ja hyviähän niistä tuli. Jos joku tykkää, niin aivan vapaasti nämäkin saa kostuttaa esim. punssilla, mä jätin nämä kuitenkin tällä kertaa kuivaksi.

1328432880_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

RUNEBERGINTORTUT (muunneltu versio)

  • 100g voita
  • 1dl sokeria
  • 1dl korppujauhoja TAI ½dl korppujauhoja ja ½dl piparimuruja
  • 1 muna
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • ½dl mantelijauhetta

Koristeluun

  • tomusokeria
  • vettä
  • vadelmahilloa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeri-munavaahtoon nopeasti sekoittaen. Lusikoi seos muffinivuokiin. Paista 175 asteessa n.10-12 minuuttia.

Koristelemista varten sekoita tomusokeriin pieni määrä vettä ja sekoita tasaikseksi. Laita esim. pieneen pakastepussiin ja leikkaa kulma auki. Laita jokaisen tortun keskelle pieni nokare vadelmahilloa ja pursota sen ympärille sokerikuorrutteella rengas.

 

Tuli samalla testattua tuota lumihiutalesilikonivuokaa, jonka olen äitiltäni saanut. Tästä reseptistä pitäis tulla 12kpl, mutta mä sain tehtyä vain kahdeksan.

Ai niin, toivotetaan samalla ihanalle pienelle JJJ:lle ihanaa 1-vuotissyntymäpäivää! <3