Jääkaapissa odotti aurinkokuivattujatomaatteja, joten piti tehdä piirakka jotta sai hyödyntää niitä... :)

1259157948_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tonnikalapiirakka

Pohja:

  • 125g voita
  • 3dl vehnäjauhoja
  • n.½dl kylmää vettä

Sulata voita hieman mikrossa ja nypi rasva ja jauhot nopeasti murumaiseksi. Lisää vähitellen vettä niin, että saat pyöräytettyä taikinasta pallon. Taputtele taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija 26cm). Esipaista pohjaa n.5 minuuttia 200 asteessa.

Täyte:

  • 1prk tonnikalaa
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
  • 2 isoa valkosipulin kynttä viipaloituna
  • n.1dl fetajuustoa
  • 1prk Kippari-ruokakermaa
  • 2 munaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Herbes de Provence-mausteseosta
  • 2dl juustoraastetta

Sekoita tonnikala ja tomaattikuutiot keskenään ja laita ne esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle valkosipuli ja feta. Sekoita keskenään kerma, munat, mausteet ja juustoraaste ja kaada täytteen päälle. Paista 200 asteessa n.40 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.