1269975393_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

n.12 kappaletta

  • 2 kevätsipulia
  • 50g pekonia
  • 2rkl öljyä
  • 1 muna
  • 1½dl rahkaa
  • ½dl maitoa
  • 2rkl juustoa raastettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 1/4dl vehnäjauhoja
  • 3/4dl grahamjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • ½tl soodaa
  • 1rkl persiljaa hienonnettuna

Pilko kevätsipulit pieneksi renkaiksi. Paloittele pekoni. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista keväsipulit ja pekoni. Sekoita kulhossa muna, rahka, maito ja juusto, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja sooda. Kaada kuivat aineet, sipuli-pekoniseos ja persilja munaseoksen joukkoon ja sekoita (kuitenkin mahdollisimman vähän). Annostele taikina muffinivuokiin (mieluiten silikoniseen). Jätä hieman kohoamisvaraa. Paista muffineja 180 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä vuoissa ennen pois nostamista.

Meillä syötiin muffineja tuorejuuston, mansikka-vadelma smoothien ja amerikkalaisten pannukakkujen kanssa.

1269975378_img-d41d8cd98f00b204e9800998e