Jokin aika sitten tein suolaista tuulihatturullaa, jonka ohjeen bongasin Cebicin blogista. Nyt tein hyvin samantapaista rullaa, mutta tämä oli gluteeniton versio. Myös tämä on bongattu jonkun blogista, kertokaa kuka tunnistaa omakseen...
KINKKUPAPRIKAPERUNARULLA
Pohja:
- 100g perunamuusijauhetta
- 5dl kiehuvaa vettä
- 4 keltuaista
- 50g juustoraastetta
- 4 valkuaista
- mausteita maun mukaan (esim. suola, mustapippuri, valkosipulirouhe, cayannepippuri...)
Täyte:
- 150g valkosipulituorejuustoa
- 1 punainen paprika
- 250g kinkkusuikaletta
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita muusijauhe siihen. Erottele keltuaiset valkuaisista, vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita jäähtyneeseen muusiin mausteet, keltuaiset, juusto ja lopuksi varovaisesti valkuaisvaahto. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa n.15-20 minuuttia. Pilko paprika pieneksi kuutioksi ja sekoita keskenään tuorejuusto, paprikakuutio ja kinkkusuikale. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja kääri rulla kuten kääretorttu. Anna vetäytyä n.½h ennen tarjoilua.
Kommentit