Huih mikä sanahirviö. :D Oli kuitenkin aivan sairaan hyviä bageleita, näitä teen varmasti uudestaankin! Ohje on kirjasta Maailman ihanimmat leivonnaiset.

1270305231_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

AURINKOKUIVATUILLA TOMAATEILLA JA JUUSTOLLA MAUSTETUT RINKELIT (12kpl)

  • 4dl vettä
  • 25g hiivaa tai 1pss kuivahiivaa
  • 3tl fariini- tai tavallista sokeria
  • 1dl raastettua juustoa
  • ½dl aurinkokuivattua tomaatteja silputtuna
  • 2tl suolaa
  • n.10dl vehnäjauhoja

Keitinveteen:

  • 2rkl siirappia
  • 2tl suolaa

Koristeluun:

  • muna
  • juustoraastetta

Sekoita kulhossa hiiva, sokeri ja kädenlämpöinen vesi. Jos käytät kuivahiivaa, toimi pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita se pieneen määrään jauhoja. Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia.Lisää juusto, aurinkokuivatut tomaatit, suola ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Peitä taikina ja anna kohota tunnin ajan. Jaa taikina 12 osaan. Rullaa osat n. 15cm pötköiksi ja nipistä pötköt tiukasti renkaiksi. Anna renkaiden kohota liinan alla n. 15 minuuttia. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Kuumenna suuri kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää veteen siirappi ja suola. Nosta muutama rinkeli kerrallaan veteen. Keitä rinkeleitä minuutti molemmin puolin ja noste ne sitten pellille. Keitä loput rinkelit samaan tapaan. Voitele rinkelit halutessasi munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista rinkeleitä uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoile halkaistuina ja paahdettuina.

Meillä näitä syötiin näin...

1270305098_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

...ja näin...

1273414673_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihania!