Eilen oli syytä vähän juhlia, ja halusin hemmotella poikaystävääni hyvällä ruualla. Yhdessä puuhailtiin keittiössä ja tuloksena olikin oikein buenoa sapuskaa. Alkuruuaksi tehtiin salaattia, johon tuli kahden eri salaattilajin lisäksi punaisia viinirypäleitä, avokadoa, päärynää ja aivan taivaallisen ihanaa Juustoportin brandy-pähkinä juustoa. Ai että.

2042898.jpg

Katettiin pöytä koreaksi kynttilöineen kaikkineen ja kuunneltiin kaunista Vesku Loirin musaa.

2042909.jpg

Pääruuaksi paistettiin oikein kunnon pihvit, tuli mahtavan mediumit! Täytyy sanoa, että oli ehkä parhaat pihvit mitä ollaan koskaan syöty.

2042914.jpg

Pihvien lisäksi oli sitten ihan perinteiset valkosipuliperunat. Tehtiin myös maustevoita pihvin kanssa, koska pihvit paistettiin vain maustettuna suolalla ja ripauksella mustaa pippuria. Maustevoihin laitettiin tuoretta basilikaa, piri piriä ja valkosipulia.

2042925.jpg

Jälkkäriksi halusin kokeilla Maku lehdessä ollutta viskillä maustettua suklaamoussea. Oli vähän outoa tehdä se suklaakiisselin kautta, ja lopputulos olikin ehkä enemmän vanukasmainen kuin mousse, mutta ihan hyvää oli silti.

2042891.jpg

Ei oo hetkeen tullu tehtyä näin hartaasti ruokaa, mutta ihanaa oli. Viineiksi valittiin salaatin kanssa valkoinen Obikwa viini Etelä-Afrikasta, ja pihvien kanssa piti olla erittäin täyteläinen Chileläinen shiraz rypäleistä tehty Yali reserva. Oli aivan mahtava viini, pääsi kyllä suosikkien listaan heti kärkeen.

Suosittelen kyllä näitä kaikkia ruokia, oli kyllä hyvä ja toimiva kokonaisuus. :)