Mies oli viikon kotona komennukseltaan, joten halusinhan mä jotain hyvää tehdä aamupalaksi. Tein siis täytettyjä sarvia, jaksoin oikein ite tehdä rahkavoitaikinan. :)
Rahkakavoisarvet 16kpl
Rahkavoitaikina
- 1prk (250g) rahkaa
- 250g voita
- 4dl vehnäjauhoja
- 1tl leivinjauhetta
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka sekaisin. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää se rahka-voiseokseen. Sekoita tasaiseksi, ja anna kovettua jääkaapissa n.1h. Puolita sitten taikina kahtia, ja kaulitse kummastakin puolikkaasta ympyrä. Leikkaa ympyrästä sitten veitsellä sektoreita, kummastakin ympyrästä 8kpl.
Täyte:
- sinappia
- kinkkua
- kevätsipulia silputtuna
- juustoraastetta
Sipaise sitten jokaiselle taikinapalalle hieman sinappia, ja laita päälle suikaloitua kinkkua, kevätsipulia ja juustoraastetta. Kääri sitten taikina rullalle aloittaen leveämmästä päästä. Paista 225 asteessa n.12-15 minuuttia, tai kunnes ovat saaneet hieman väriä.
Kommentit