Mies oli viikon kotona komennukseltaan, joten halusinhan mä jotain hyvää tehdä aamupalaksi. Tein siis täytettyjä sarvia, jaksoin oikein ite tehdä rahkavoitaikinan. :)

1242976956_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rahkakavoisarvet 16kpl

Rahkavoitaikina

  • 1prk (250g) rahkaa
  • 250g voita
  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka sekaisin. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää se rahka-voiseokseen. Sekoita tasaiseksi, ja anna kovettua jääkaapissa n.1h. Puolita sitten taikina kahtia, ja kaulitse kummastakin puolikkaasta ympyrä. Leikkaa ympyrästä sitten veitsellä sektoreita, kummastakin ympyrästä 8kpl.

Täyte:

  • sinappia
  • kinkkua
  • kevätsipulia silputtuna
  • juustoraastetta

Sipaise sitten jokaiselle taikinapalalle hieman sinappia, ja laita päälle suikaloitua kinkkua, kevätsipulia ja juustoraastetta. Kääri sitten taikina rullalle aloittaen leveämmästä päästä. Paista 225 asteessa n.12-15 minuuttia, tai kunnes ovat saaneet hieman väriä.