Mä tykkäilen pestosta aika paljonkin, mutta kaupan purkkipestoissa on aika paljon laatueroja. Yllättäen mielestäni yksi parhaista pestoista on Pirkan vihreä pesto! Pakkohan tätä oli kokeilla itsekin. Pelkästä pestosta en muistanut kuvaa ottaa, sillä se meni suoraan pastan joukkoon.

1296226018_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

PESTO

  • 1 ruukku basilikaa
  • 50g (n.1dl) pinjansiemeniä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 100g parmesaaniraastetta
  • 1-1½dl öljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Laita basilika, pinjansiemenet, kuorittu valkosipuli ja parmesaani korkeaan astiaan, surauta tehosekoittimella tahnaksi. Lisää öljyä pikkuhiljaa niin, että koostumuksesta tulee sopiva. Mausta suolalla ja pippurilla.